fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
vioolles dordrecht

Vioolles Dordrecht

Vioolles in Dordrecht volgen? Onze docenten helpen je om dit typisch klassieke instrument te bespelen. Het is een klassiek snaarinstrument, waarbij het vooral belangrijk is om die goed op de schouder te houden. Dankzij de speciale maten voor kinderen kunnen ook de kleinsten daar zonder problemen mee starten. Onze docenten vertellen je alles over de viool, over de strijkstok en natuurlijk over de noten die je leert lezen om de stukken te spelen.

Voordat je op de viool kunt leren spelen is het belangrijk dat je noten kunt lezen. Daar helpen we je graag bij. Onze ervaren docenten zorgen ervoor dat je dit snel onder de knie krijgt, zodat je daarna aan de slag kunt met de viool en de strijkstok. Vanaf dat moment leren we je tijdens de vioolles in Dordrecht de mooiste kamermuziek te spelen, net als klassieke stukken en bekende filmmuziek met een klassieke ondertoon.

Snaarinstrument leren stemmen

De viool is een van de bekendste snaarinstrumenten. Je bespeelt het instrument met een strijkstok, nadat je de viool goed hebt gestemd. Ook dat leren we je tijdens de vioolles in Dordrecht, zodat je daar volledig zelfstandig mee aan de slag kunt.

De viool is uitstekend geschikt voor een klassieke voordracht, bijvoorbeeld in combinatie met een cello en een piano. We leren je mooie kamermuziek die je kunt spelen met een klein orkest of in een band, zodat je meteen leert hoe je op een mooie manier samen kunt spelen.

Tip: onze docenten leren je graag viool spelen, net als over de diverse onderdelen van het klassieke instrument. Wil je bijvoorbeeld meer weten over de klankkast, de hals, de krul en het kinstuk? We vertellen je over het startstuk en de kam, net als de klantgaten, de toets, het achterblad, de stapel en natuurlijk de snaren. Laat je bijvoorbeeld uitleggen waarom de stapel ook wel ‘de ziel’ wordt genoemd, omdat dit stokje onder het linkervoetje van de kam zorgt dat de trillingen worden doorgegeven aan het achterblad.

Tijdens de vioolles in Dordrecht leren we je noten lezen, de viool te stemmen en daar met de strijkstok op te spelen. We hebben aandacht voor de belangrijke houding, waarmee je blessures voorkomt en op een fijne manier kunt blijven spelen.

Onze docenten vioolles

Onze docenten vioolles zijn zelf ambitieuze muzikanten. Ze spelen zelf nog altijd in ensembles, orkesten en bands, waarmee ze optreden op internationale podia. Ze combineren hun, vaak klassieke, scholing aan het conservatorium met belangrijke ervaring in de praktijk.

Je kunt de meest bekende, moderne viool leren bespelen maar ook de altviool. Die laatste is wat groter van formaat en daarmee geschikt voor de lagere tonen. Dit geeft een warm karakteristiek geluid. Onze docenten ontdekken samen met jou wat er het best bij je past. Ze leren je het instrument stemmen en er vervolgens met de strijkstok op te spelen.

Praktische informatie: vioolles in Dordrecht

Tijdens de vioolles in Dordrecht gebruiken we een CD met lesmateriaal, samen met een boek met oefeningen. Op die manier leggen we je belangrijke informatie uit en gebruiken we de CD om met de muziek mee te kunnen spelen. Je speelt de muziek mee aan de hand van de noten die in het boek staan, om het zo snel mogelijk goed onder de knie te krijgen.

Tip: op jonge leeftijd viool leren spelen? We krijgen aanmeldingen van leerlingen vanaf 6 jaar. Daarvoor zijn speciale maten violen beschikbaar. Dankzij de kleinere afmetingen lukt het om daar al op heel jonge leeftijd goed mee te leren spelen.

Ben je enthousiast over vioolles in Dordrecht en wil je zelf komen ervaren of dat wat voor jou is? Wil jij je aanmelden voor vioolles in Dordrecht of meer weten over de manier waarop je met onze docenten aan de slag kunt? Meld je online aan of neem contact met ons op en stel je vragen. We horen graag van je, ook als je enthousiast bent over een van de andere instrumenten waar we je graag op leren spelen.