fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
saxofoonles dordrecht

Saxofoonles Dordrecht

Saxofoonles in Dordrecht volgen? We nodigen je graag uit bij ons op de Dordtse Muziekschool, ook als je eerst een proefles wilt volgen om te ontdekken of het iets voor jou is. We laten je kennismaken met dit prachtige instrument, waar Candy Dulfer en Hans Dulfer zowel in Nederland als internationaal naam en faam mee hebben gemaakt. Een prachtig instrument om te zien en veel vrijheid om er mee te improviseren.

De saxofoon is onmisbaar binnen de jazz en speelt met perioden ook een belangrijke rol in veel popmuziek. Het instrument vergt enige oefening om er goed op te leren spelen, maar biedt vanaf dat moment ontzettend veel vrijheid en mogelijkheden. Wij leren je het mondstuk te monteren met een geschikt rietje.

Blaasinstrument met kleppen

De saxofoon bespeel je via een mondstuk met een rietje. De rietjes zijn er in verschillende diktes, waarmee je de weerstand varieert. Het is voor velen al een hele uitdaging om er de eerste klanken uit te krijgen, iets waar we je natuurlijk graag bij helpen. Zodra je dit onder de knie hebt gaan we aan de slag met de kleppen. Door die op de juiste manier in te drukken leer je tijdens de saxofoonles in Dordrecht verschillende tonen te produceren.

Wist je dat? De saxofoon blaast net als veel andere instrumenten over in het octaaf (de klarinet is hierop een uitzondering). Dat betekent dat je met dezelfde vingerzetting twee in octaaf verschillende tonen kunt produceren. Bij de duim zit een octaaftoets, die je daarvoor kunt gebruiken. Vroeger waren dat er zelfs twee, maar tegenwoordig bedien je de beide klepjes met één toets.

De kleppen van de saxofoon zitten op verschillende posities, die je goed onder de knie moet krijgen. Het instrument kennen we vooral van de jazz, al kun je er ook allerlei bekende popsongs mee spelen.

Tip: blijkt de saxofoon tijdens een proefles nog iets te lastig? Vooral de jongere kinderen adviseren we om het eerst op de blokfluit te proberen. Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden.

Onze docenten saxofoonles

Onze docenten saxofoonles in Dordrecht hebben ervaring met de verschillende blaasinstrumenten. Ze leren je de saxofoon te bespelen of helpen je op een vergelijkbare manier met de klarinet of de meer toegankelijke blokfluit.

Daarnaast zijn onze docenten sterk in het improviseren, bijvoorbeeld om tussen de noten door te spelen. Je speelt opwaarts van een noot A naar een noot C, met een glijdende beweging die je flexibel maakt om jouw eigen geluid en stijl te ontwikkelen. Aan de andere kant leren ze je de noten te lezen, waarmee je de basis legt om jouw favoriete muziek op de saxofoon te spelen.

Tijdens de saxofoonles in Dordrecht spelen we muziek en doen we oefeningen, waarmee jij het instrument goed onder de knie krijgt. Daarnaast geven we je oefeningen voor thuis mee. Je kunt zelf een saxofoon aanschaffen of die huren, waarmee we het graag betaalbaar houden.

Tip: saxofoon huren? Er is een altsaxofoon beschikbaar bij onze muziekschool. Het is de meest populaire keuze, vaker gebruikt dan de tenorsaxofoon met een diepere en lagere toon.

Praktische informatie: saxofoonles in Dordrecht

Zin in saxofoonles in Dordrecht en benieuwd wat je daarvan kunt verwachten bij ons in de muziekschool? We adviseren leerlingen vanaf circa 10 jaar om aan de slag te gaan met de saxofoon. Jongere kinderen hebben vaak meer plezier met een blokfluit en eventueel de klarinet, die zich beiden iets makkelijker laten bespelen. Ook raden we dit aan om een goede basis te leggen.

We leren je op de juiste manier te blazen door het rietje en het mondstuk, waarna we je helpen de kleppen goed onder de knie te krijgen. Dat doen we stap-voor-stap en met huiswerk voor thuis, zodat je er veel mee kunt oefenen en tijdens de lessen stappen vooruit kunt zetten. Op die manier word jij misschien wel de nieuwe Candy Dulfer en heb je in ieder geval zoveel mogelijk plezier met dit geweldige instrument.

Wil jij je aanmelden voor saxofoones in Dordrecht of meer weten over de manier waarop je met onze docenten aan de slag kunt? Meld je online aan of neem contact met ons op en stel je vragen. We horen graag van je, ook als je enthousiast bent over een van de andere instrumenten waar we je graag op leren spelen.