fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
pianoles dordrecht

Pianoles Dordrecht

Pianoles in Dordrecht volg je bij een van onze docenten Piano. Ze hebben een brede achtergrond in bijvoorbeeld jazz en lichte muziek, zijn klassiek geschoold of spelen regelmatig op festivals en bij muzikale gelegenheden. Ze vertellen je graag alles over de piano, hoe je dit prachtige instrument bespeelt en hoe je jouw techniek iedere keer verder kunt verbeteren.

De piano is een prachtig instrument, dat je met onze pianoles uitstekend kunt leren bespelen. Wij stimuleren jouw creativiteit en geven je persoonlijke expressie veel aandacht. Op die manier ontwikkel je een uniek pianospel, waarbij we je de belangrijke basis leren om er op de juiste wijze mee aan de slag te gaan.

Dikke snaren voor lage tonen

Tijdens de pianoles in Dordrecht leggen we je bijvoorbeeld graag uit over de klank van de verschillende toetsen. Het zijn de toetsen waarmee je een hamertje in beweging brengt, die weer tegen een snaar aan slaat. De snaar gaat trillen en creëert de toon, iets dat stopt op het moment dat je de toets weer loslaat. De demper tegen de snaar zorgt ervoor dat de toon weer verdwijnt. Een piano heeft dikke(re) en dunne(re) snaren. Hoe dikker en langer de snaar, hoe lager ook de toon zal zijn die je zal horen. Andersom zorgen kortere en dunnere snaren juist voor de hoge tonen. Het maakt de piano een slag- en snaarinstrument. De bijzondere combinatie heeft de piano een van de meest populaire instrumenten gemaakt, waarop je allerlei muziek kunt spelen. Heel krachtig en hard of juist gevoelig en zacht, iets waarvoor je de pedalen kunt gebruiken. Daarvan heb je er twee, om het afdempen te remmen en om het geluid een beetje zachter te laten klinken.

Onze pianodocenten

Pianoles in Dordrecht krijg je van docenten die veel ervaring hebben met dit instrument. Ze improviseren graag, studeerden cum laude af en hebben bijvoorbeeld een bijzondere interesse in filmmuziek.

Ze zijn enerzijds heel divers, maar delen anderzijds allemaal dezelfde passie. Zij worden enthousiast van nieuwe leerlingen die piano leren spelen, bij ons op de Dordtse Muziekschool. Bovendien treden ze ook zelf nog regelmatig op. De één doet dat in de klassieke vorm met een sopraan en een violiste, terwijl anderen spelen in een ensemble of met een band langs de muzikale festivals reizen.

Praktische informatie: pianoles in Dordrecht

Enthousiast over onze pianoles in Dordrecht? Je kunt gedurende het hele jaar instromen, om het op te pakken op jouw eigen niveau. Speelde je het instrument nog nooit of heb je daar vanuit het verleden al wat ervaring mee? In de beide gevallen gaan we graag met je aan de slag. Volg iedere week een les van 30 minuten, eens in de 14 dagen gedurende 45 minuten of in een ander tempo dat jij prettig vindt. Daarnaast is het belangrijk dat je thuis kunt oefenen op de piano, om de techniek zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

Tip: geen eigen piano? De instrumenten zijn te huur, om daar op een voordelige manier gebruik van te maken.

Let op: pianoles volg je op een piano, of bij ons op de vleugel. Speel thuis niet op een keyboard, maar altijd op een piano of eventueel een digitale piano met gewogen toetsen. De mogelijkheden zijn heel divers, om pianoles te volgen op de manier die jou het best ligt. Dat doen we bij ons in de Dordtse Muziekschool, aan de Vest 74 in Dordrecht. Het is wat ons betreft de beste locatie om pianoles te volgen, waarbij we ervoor zorgen dat je dit instrument goed onder de knie krijgt of daar de volgende stap mee kunt zetten.

Wil jij je aanmelden voor pianoles in Dordrecht of meer weten over de manier waarop je met Thierry aan de slag kunt? Meld je online aan ( https://dordtsemuziekschool.nl/aanmelden/piano ) of neem contact met ons op en stel je vragen. We horen graag van je, ook als je enthousiast bent over een van de andere instrumenten waar we je graag op leren spelen.