fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
klarinetles dordrecht

Klarinetles Dordrecht

Klarinetles in Dordrecht volg je op onze Dordtse Muziekschool. Bij ons vind je docenten die gek zijn op dit instrument en die de ervaring hebben om jou te helpen er geweldig op te spelen. Vanaf 8 of 9 jaar om jouw eerste stapjes te zetten en als je al wat meer ervaring hebt om er nog beter op te leren spelen.

De klarinet bespeel je met een mondstuk, in combinatie met een rietje. Onze docenten weten hoe lastig dat de eerste keer kan zijn, dus besteden daar veel aandacht aan tijdens de eerste klarinetlessen.

Tip: nog iets te jong voor klarinetles, maar wel graag een blaasinstrument spelen? De blokfluit is dan veel beter geschikt. Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden.

Klarinet in een klassieke omgeving

De klarinet is een mooi klassiek instrument, goed geschikt om bijvoorbeeld te spelen in een orkest. We helpen je het rietje en het mondstuk te monteren, waarna we aan de slag gaan met de klassieke stukken die je kunt leren spelen. En wil je graag spelen in een orkest? Wij helpen je kennis te maken met de klassieke omgeving en stimuleren samenspel, zodat je daar zo snel mogelijk mee aan de slag kunt.

Benieuwd waarom veel van onze leerlingen graag spelen op de klarinet? Het is een bijzonder instrument dat prachtig klinkt. En dat bovendien goed geschikt is om samen met anderen te spelen. Al na een paar lessen kun je er een aangename klank uit krijgen, zodat je er leuke liedjes op kunt spelen. Het is een toegankelijk instrument, waarmee je op een leuke manier aan de slag kunt.

Wist je dat? De klarinet een geschiedenis heeft die teruggaat tot in de Middeleeuwen? Men speelde toen op een chalumeau, ook een enkelrietinstrument. Door de eeuwen heen werd dit een klarinet, waar uiteindelijk ook de meer complexe saxofoon op is gebaseerd. Toch is het aantal wijzigingen zo groot dat dit eigenlijk een volledig nieuw instrument is.

De rietjes voor het mondstuk zijn er in verschillende diktes, die we aanduiden met sterktes. Uiteraard bieden we je graag de mogelijkheid om die op je gemak uit te proberen, gewoon bij ons op de muziekschool. Daardoor weet je zeker dat je tijdens de klarinetles in Dordrecht speelt op een rietje dat past bij de manier waarop jij het liefst speelt.

Onze docenten klarinetles

Onze docenten klarinetles in Dordrecht zijn gespecialiseerd in blaasinstrumenten. Ze zorgen voor de klassieke of jazz scholing waar jij naar zoekt. Ze hebben veel ervaring met de juiste houding en bijvoorbeeld de belangrijke vingerzetting. Wij zorgen ervoor dat je de klarinet goed onder de knie zal krijgen. In eerste instantie om daar de eerste klanken uit te krijgen, en daarna om de klassieke stukken te spelen waar je enthousiast van wordt. Bovendien leren we je noten lezen, zodat je de verschillende stukken kunt gaan spelen. Met leuke lesmethodes waarbij je mee kunt spelen met CD. Op die manier krijg je het sneller onder de knie, om veel plezier te beleven aan de klarinet en er al na een paar lessen zelf leuk om te spelen.

Praktische informatie: klarinetles in Dordrecht

Benieuwd hoe de klarinetles in Dordrecht precies in z’n werk gaat? We beginnen met de keuze voor het ideale rietje bij het mondstuk. Je kunt ze op je gemak uitproberen en daarna aanschaffen bij onze muziekschool. Vervolgens gaan we aan de slag met de houding en de vingerzetting, samen met het leren van de noten.

Tip: zin in een proefles, om te ontdekken of de klarinet iets voor jou is? Meld je aan voor een proefles klarinet in Dordrecht, waarbij je gebruik kunt maken van het instrument dat wij beschikbaar hebben.

Uiteraard stimuleren we je buiten de lessen op onze muziekschool om zoveel mogelijk thuis te oefenen. Je kunt daarvoor een eigen instrument aanschaffen, al heb je ook de mogelijkheid om een klarinet te huren. We helpen je het op die manier graag betaalbaar te houden, zodat je thuis goed kunt oefenen met de oefeningen die we je tijdens de klarinetles in Dordrecht meegeven.

Wil jij je aanmelden voor klarinetles in Dordrecht of meer weten over de manier waarop je met onze docenten aan de slag kunt? Meld je online aan of neem contact met ons op en stel je vragen. We horen graag van je, ook als je enthousiast bent over een van de andere instrumenten waar we je graag op leren spelen.