fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
gitaar dordrecht

Gitaarles Dordrecht (modern)

Gitaarles in Dordrecht volgen? Het populaire instrument is er in een akoestische en een elektrische variant. Wil jij bekende popliedjes leren spelen, word je enthousiast van de meest beroemde jazz- standards of wil je je klassiek laten scholen ter voorbereiding op het conservatorium? Het kan bij ons op de Dordtse Muziekschool, dankzij de verschillende docenten die graag met jou aan de slag gaan.

De gitaar is een snaarinstrument, dat je zelf leert te stemmen. Op die manier tref je de juiste voorbereidingen, samen met de belangrijke stap om noten te leren lezen. We bereiden je goed voor op het bespelen van de gitaar, zodat je vanuit die belangrijke basis aan de slag kunt met de muziek waar jij enthousiast van wordt. Van klassiek en jazz tot de moderne popsongs, wij zorgen er tijdens de gitaarles in Dordrecht voor dat je het op een leuke manier kunt leren spelen.

Akoestische gitaar en alternatieven

De akoestische gitaar is de meest neutrale keuze, populair bij onze leerlingen. Daarmee kun je de moderne popliedjes spelen door de akkoorden te leren, net als de bekende jazz-standards. Ook dan ga je aan de slag met de akkoorden, natuurlijk in combinatie met de mogelijkheid om flink te improviseren en jouw eigen sound te ontwikkelen.

En ben je op zoek naar de klassieke scholing voor de gitaar? Onze klassiek geschoolde docenten helpen je de gitaar op de juiste manier te hanteren. Het is de ideale basis om te tokkelen, waarbij we je natuurlijk noten leren lezen om bijvoorbeeld werken van Bach en Beethoven of invloedrijke wereldmuziek te spelen.

Wist je dat? De gitaar speel je met je vingers of een plectrum, een handig hulpmiddel. Onze docenten helpen je graag de keuze te maken voor een geschikt plectrum, met de juiste dikte, vorm, van het juiste materiaal en natuurlijk in een mooie kleur. En wist je dat de keuze hiervoor ook invloed heeft op de klank en het gevoel? Een 2mm plectrum dat 3mm dik is van plexiglas klinkt anders dan een dunner model van bijvoorbeeld nylon.

Naast de akoestische gitaar is er natuurlijk de elektrische gitaar, waar we je uitstekend les in kunnen geven. Op die manier stemmen we de gitaarles in Dordrecht af op jouw voorkeuren. En wil je graag country leren spelen, met een exemplaar dat daar speciaal voor geschikt is? Het rauwe en hardere geluid van de Western-gitaar zal jou dan ongetwijfeld aanspreken.

Tip: wil jij de basgitaar leren spelen in Dordrecht? Een bijzonder instrument dat de basis deelt met de akoestische gitaar, maar met dikkere snaren voor lagere tonen. Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden.

Onze docenten gitaarles

Benieuwd naar onze docenten voor de gitaarles in Dordrecht? Ze zijn klassiek geschoold, gespecialiseerd in jazz en spelen zelf nog regelmatig moderne popsongs. Dat doen ze op allerlei podia over heel de wereld, waar muziekstromingen zoals soul, blues, rock en wereldmuziek samenkomen. Anderen zijn juist heel klassiek geschoold aan het conservatorium, waardoor ze meer aandacht besteden aan de juiste houding om de gitaar vast te houden en daarop te leren tokkelen.

We laten je graag kennismaken met onze verschillende docenten, zodat je zelf kunt ervaren met wie je de beste klik hebt. Aan de hand daarvan specialiseer jij je in een genre, zoals pop en moderne muziek, jazzmuziek en klassieke muziek. De gitaar is op die manier heel veelzijdig.

Praktische informatie: gitaarles in Dordrecht

Tijdens de gitaarles in Dordrecht leren we je akkoorden te spelen of noten te lezen, afhankelijk van het genre dat jouw voorkeur heeft. Onze docenten zijn gespecialiseerd in de juiste richting, om je daar goed mee te kunnen helpen.

We ontvangen leerlingen vanaf 6 jaar, waardoor je al op heel jonge leeftijd aan de slag kunt met gitaarles. Speciaal voor de kleintjes zijn er kleine afmetingen beschikbaar, zoals een halve gitaar of een driekwart gitaar. Onze docenten adviseren je graag over de gitaar die het best geschikt is, eventueel na een proefles. Daarvoor hoef je nog geen eigen instrument mee te nemen, omdat we die gewoon voor je hebben liggen.

Tip: gitaarles op een elektrische gitaar? We leren je natuurlijk ook de plectrum-techniek, zodat je daar goed mee leert spelen.

Wil jij je aanmelden voor gitaarles in Dordrecht of meer weten over de manier waarop je met onze docenten aan de slag kunt? Meld je online aan of neem contact met ons op en stel je vragen. We horen graag van je, ook als je enthousiast bent over een van de andere instrumenten waar we je graag op leren spelen.