fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

FAQ - Info

Informatie

Bij de Dordtse muziekschool kun je muziekles volgen van maandag t/m zaterdag. Meestal starten de lessen rond 14:00 's middags en eindigen in de avond rond 21:30. Deze tijden kunnen varieren afhankelijk van de roosters van de docenten. Let op dat de administratie aparte openingstijden heeft.

Wij bieden lessen aan voor diverse instrumenten. Maar deze worden niet allemaal dagelijks gegeven. Voor de actuele roosters kun je het beste even contact opnemen.
Veel gestelde vragen (FAQ)

Ik kan niet naar de les komen. Hoe meld ik mij af?
Je kunt hier de les afmelden.
Kan ik samen met iemand een proefles volgen?
Nee helaas is dit niet mogelijk. Wij kunnen in sommige gevallen een uitzondering maken als het gaat om een combinatie van gezinsleden. Neem daarvoor even contact op met de administratie.
Waarom moet ik voor iemand anders een kadoles aanvragen en geen proefles?
Wij bieden de proefles aan onder de kostprijs. Iemand die zelf een proefles aanvraagt, schrijft ook vaak in en dat maakt het rendabel. Een proefles die voor iemand anders wordt aangevraagd resulteert helaas bijna nooit tot inschrijving. Dit maakt het voor ons verliesgevend. Daarom maken wij dit onderscheid en gelden daar andere tarieven voor. (een kadoles wordt ook regelmatig als uitje gezien) Wij controleren bij afspraak altijd of het een proefles of kadoles is. Wij hopen op je begrip.
Ik ben 65+. Kan ik nog wel les volgen?
Jazeker! We hebben meerdere leerlingen gehad in de 70 of zelf 80. Muziek maken is natuurlijk harstikke leuk om te doen. Ook al ga je wat minder snel vooruit dan jongere mense n.
Kan ik maandelijks opzeggen?
Nee, niet binnen het 1e jaar. Na het 1e jaar kun je maandelijks opgezeggen. Wel hanteert de school een speciale regeling voor het 1e jaar. Je kunt dan uitschrijven vóór 3 vaste datums: per 1 maart, 1 september en 1 december. Opzeggingen/wijzigingen moeten vóór deze datums zijn doorgegeven. De overeenkomst wordt dan beëindigd/gewijzigd aan het einde van de maand. (Bijv. zeg je op vóór 1 maart, dan stoppen de lessen op 31 maart)
Zijn jullie gesloten tijdens vakanties?
Ja dat klopt. De muziekschool volgt grotendeels de vakanties van de basisscholen. Je kunt deze hier terugvinden.
Ik heb onregelmatige werktijden en kan geen vaste lestijd afspreken. Kan ik wel les volgen?
Neem even contact op met de administratie. Wij kunnen in sommige gevallen een aangepaste regeling treffen.
Kan ik bij jullie ook instrumenten huren?
Je kunt bij de school huren of een huurkoop afsluiten als je leerling bent. Bij een huurkoop kun je na 3 maanden huren het instrument overnemen. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Voor meer informatie hierover kun je het beste even contact opnemen.

Wij verhuren klarinetten, saxofoons, elektronische drumstellen, gitaren en digitale piano's. Wij verhuren geen cello's en violen. Hiervoor kun je terecht bij Jan van der Elst op de Steegoversloot of Lucienne van der Lans op de Voorstraat.

Hieronder staan richtprijzen. Deze kunnen dus afwijken.

  • Digitale piano - 25 euro per maand, 50 euro borg
  • Elektronisch drumstel - 25 euro per maand, 50 euro borg
  • Saxofoon - 20 euro per maand, 40 euro borg
  • Klarinet - 17,50 euro per maand, 35 euro borg
  • Akoestische gitaar incl. tas - 5 euro per maand, 15 euro borg
  • Elektrische gitaar incl. versterker incl. tas- 15 euro per maand, 25 euro borg
Ik ben slecht ter been, is er een lift aanwezig?
Helaas is er geen lift aanwezig. Op de BG wordt er alleen pianoles gegeven.
Ik heb een blessure opgelopen en kan mijn instrument niet bespelen, wat nu?
We willen je vragen dit z.s.m. door te geven. We kunnen dan de lesovereenkomst opschorten. Dit houdt in dat we overeenkomen dat de einddatum van lesovereenkomst wordt verlengd met de duur van de blessure. Gedurende de tijd van opschorting is er geen lesgeld verschuldigd. Heb je een half of heel jaar vooruit betaald, dan wordt ook deze einddatum van de betaalde periode met dezelfde duur verlengd.
Mijn vakanties vallen altijd buiten de schoolvakanties, wat nu?
Neem daarvoor even contact op met de administratie. Wij streven ernaar om goede afspraken te maken in goed vertrouwen. In sommige gevallen is het mogelijk om een periode af te spreken waar geen les gevolgd wordt en daarmee geen lesgeld verschuldigd is. Hetgeen betekent wel dat tijdens de reguliere vakanties het lesgeld standaard doorloopt.
Verkopen jullie ook lesboeken?
Ja, dit gaat wel op bestelling. (levering meestal binnen 1-7 werkdagen) Wij bieden deze boeken aan voor dezelfde prijs als bol.com en amazon.nl of goedkoper.
Ik heb les 1 x 14 dagen. Nu zie ik dat mijn volgende les valt in de vakantie?
Dit kan inderdaad gebeuren. Hierbij geldt dat de lessen doorschuiven. Een ezelsbruggetje is door de vakanties weg te denken in de kalender en dan 1 x 14 dagen door te tellen. Of anders gezegd, de les schuift de lengte van de vakantie door. Wij sturen ook altijd een mail wanneer een vakantie aanstaande is. Daarin staat ook vermeld wanneer jouw volgende les is, als jouw les de laatste week, of voorlaatste week voor de vakantie heeft plaatsgevonden.
Ik kan alleen lesvolgen in de even of oneven weken, kan dat ook bij jullie?
Neem hierover even contact op met de administratie. In sommige roosters is dit te realiseren en in sommige niet.
Ik wil mijn les voor morgen afmelden, kan ik deze inhalen?
Nee, helaas is dit niet mogelijk. De algemene regel is dat als een leerling de les afmeldt, deze komt te vervallen. Kun je ruim van te voren (minimaal twee werkdagen), dan kunnen we wel proberen de les nog te verzetten naar een andere tijdstip in dezelfde week. Echter bestaat er geen garantie dat deze les kan worden ingeroosterd.
Welke lessen geven jullie precies?
Wij bieden lessen aan voor de volgende instrumenten: piano, gitaar (akoestisch en elektrisch), gitaar klassiek, basgitaar, piano jazz, modern en klassiek, drums, saxofoon, klarinet, viool, cello en lessen in de afdeling zang.
Geven jullie ook piccololes?
Nee, helaas geven wij geen piccololes.
Ik heb longcovid gehad. Helpt zingen om te herstellen?
Ja! Zangoefeningen kunnen helpen met de ademhaling. Lees hierover meer op de website van Iris. Zij geeft ook les bij ons op de Dordtse Muziekschool!