fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
drumles dordrecht

Drumles Dordrecht

Zin om te leren drummen tijdens drumles in Dordrecht? Kom drummen met onze docenten en speel samen jouw favoriete songs, terwijl je les krijgt over alle belangrijke onderdelen zoals de basskick, de snare en de toms.

Onze docenten leren je het ritme te slaan, al is dat lang niet alles om goed te leren spelen op de drums. Het gaat om veel meer dan dat, bijvoorbeeld het specifieke notenschrift voor dit instrument. Aan de noten lees je af waar de breaks en pauzes zitten en zie je precies hoe je de ritmes verdeeld over de verschillende delen van het instrument speelt. Iets dat op het eerste gezicht heel complex kan lijken, maar waar wij je stap-voor-stap mee op weg helpen.

Eigen notaties in het notenschrift

Wat lang niet iedereen weet is dat de verschillende delen van het drumstel allemaal hun eigen notatie in het notenschrift hebben. Je bespeelt op die manier de:

- Basskick
- Snare-drum
- Tom-drums
- High-hat
- Bekkens

Bovendien leer je te ‘lezen’ waar de breaks en pauzes zitten, om stukken te spelen aan de hand van het notenschrift. Dat doe je samen met onze docenten, omdat we twee drumstellen beschikbaar hebben in een speciale geluidscabine. Dat is een geïsoleerde ruimte, waar jij de volledige vrijheid hebt om helemaal uit je dak te gaan op de drums.

Tijdens de drumles in Dordrecht speel je samen met de docent, met of zonder muziekondersteuning. Je speelt mee met de songs die je het liefst onder de knie wilt krijgen en je werkt aan de belangrijke techniek. Op die manier krijg je de ritmes onder de knie, net als de noten, de notaties en de verschillende delen van het drumstel.

Onze docenten drums

De drumles op onze Dordtse Muziekschool krijg je van ervaren docenten. Zij zijn afgestudeerd aan het conservatorium en behaalden daar bijna allemaal een bachelor- of mastergraad. Anderen zijn nog bezig met hun opleiding en volgende bijvoorbeeld opleidingen aan de Herman Brood- academie of Popacademie.

Drumdocenten zijn afgestudeerd in pop of jazz. Bovendien spelen ze in bands en in ensembles, waardoor ze daar nog steeds nieuwe ervaring mee opdoen. Uiteraard combineren ze creativiteit, inzicht en kennis van de instrumenten, om jou daarover zo goed mogelijk les te kunnen geven.

Onze docenten voor drumles in Dordrecht hebben jarenlange ervaring met dit geweldige instrument. Ze brengen je alle fijne kneepjes daarvan graag bij. Bovendien leren ze je graag de diverse stijlen te spelen, zoals moderne muziek, rock en ook lichte(re) songs. En ben je specifiek geïnteresseerd in bijvoorbeeld cajon? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Praktische informatie: drumles in Dordrecht

Benieuwd hoe we jou tijdens de drumles in Dordrecht helpen de achtstes en zestiendes te drummen? We vertellen je alles over de high-hats, de bassdrum en bijvoorbeeld de drumkick. Onze docenten helpen je die goed onder de knie te krijgen, op de juiste tel van elke maat. De drumlessen in Dordrecht geven we aan kinderen vanaf 6 jaar, waardoor je daar al op heel jonge leeftijd mee kunt beginnen. We hebben daarvoor twee drumstellen in onze speciaal geïsoleerde ruimte staan.

Tip: thuis oefenen, maar zonder het enorme geluid dat een drumstel kan maken? Een elektrisch drumstel kan uitkomst bieden. Je speelt met een koptelefoon op speciale “mesh pads” die de drumvellen zo goed mogelijk nabootsen. Hierdoor kun je naar hartelust oefenen zonder dat de buren er last van hebben.

Tijdens de lessen speel je jouw favoriete songs, krijg je de noten en de notaties onder de knie. Bovendien geven we je oefeningen voor thuis mee, zodat je in hoog tempo door kunt leren. Lange zin aanpassen: Het is de beste manier om dit geweldige instrument te leren spelen. Hierdoor kun je samen met een band en met anderen jouw eigen muziek maken.

Wil jij je aanmelden voor drumles in Dordrecht of meer weten over de manier waarop je met onze docenten aan de slag kunt? Meld je online aan of neem contact met ons op en stel je vragen. We horen graag van je, ook als je enthousiast bent over een van de andere instrumenten waar we je graag op leren spelen.