fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Informatie over docent

image

Over Matthijs van Wijhe

Matthijs van Wijhe (1992) werd op 14-jarige leeftijd toegelaten tot de jong talentenklas van het Rotterdams Conservatorium, waar hij vervolgens zijn Bachelor-diploma behaalde bij Stéphane de May. Matthijs vervolgde zijn studie bij Ellen Corver aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Verder Volgde Matthijs Masterclassen bij o.a. Jean-Bernard Pommier, Paul Lewis, Joanna Mcgregor, Bart van Oort, Kathryn Stott, Igor Roma en Ronald Brautigam.

Matthijs speelde in verschillende concertzalen als de Zeeuwse Concertzaal, het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Wilminktheater Enschede, de Arnold Schönberg Zaal, de Anton Filipszaal en de Eduard Flipse, Jurriaanse en Grote Zaal van de Doelen. Verder werkte Matthijs samen met o.a. het Doelenensemble, het Codarts Strijkorkest, het Codarts Slagwerkensemble en het Residentie Orkest. Eveneens werkte Matthijs samen met dirigenten als Arie van Beek, Jac van Steen en Ed Spanjaard.

Naast zijn interesse voor klassiek en romantisch repertoire, is Matthijs zeer actief op het gebied van de hedendaagse muziek. Zo gaf hij in 2015 de wereldpremière van Sam Wamper’s solocompositie Fight die eveneens aan Matthijs werd opgedragen. Hetzelfde jaar gaf hij ook de wereldpremière van Sam Wamper’s pianoconcert ‘Maledizione’ met het Residentie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard.

Matthijs zet zich in het bijzonder in voor de hedendaagse muziek van Nederlandse bodem en werkte nauw samen met componisten als Peter-Jan Wagemans, Sam Wamper, Robin de Raaff en Jan-Peter de Graaff.

Docentdetails

Afdeling
Docent piano
Opleiding
Conservatorium Codarts
Ervaring
+3 jaar op diverse scholen
Hobby's
Moderne muziek, piano's
Specialisme
Piano klassiek, piano modern