fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Informatie over docent

image

Over Andrea Carta

Andrea, geboren in Sardinië, Italië, voelt zich al sinds zijn jeugd aangetrokken tot muziek. Hij begon op 10-jarige leeftijd met drummen en nam al op jonge leeftijd deel aan een aantal belangrijke Jazzworkshops en masterclasses in heel Italië. (zoals Nuoro Jazz en Umbrië Jazz).

In 2017 werd hij toegelaten tot een bacheloropleiding aan het prestigieuze Codarts Conservatorium te Rotterdam, waar hij de kans had om te leren van geweldige Nederlandse drums meesters als Hans van Oosterhout, Joost Patocka en Mark Schilders. In 2018 nam hij deel aan het Calagonone Jazz Festival en arriveerde als een halve finalist bij de Erasmus Jazz Prijs met de band SPHB4.

Hij is de drummer en co-leider van Su Nichél sinds 2021, een collectief opgericht door hem en bassist Dean Montanaro en hij maakt nu deel uit van de Plankton Orchestra, een jong opkomend internationaal orkest gevestigd in Rotterdam.


Missie:
Eudaimonia is een Grieks woord (eu=goed / daimon=geniaal) is een Grieks woord dat staat voor "geluk". Geluk voor de Grieken betekende het volgen van onze instincten en intuïtief genie, want dat is de echte betekenis van het leven en de sleutel tot echt geluk. In een wereld waar kunst, cultuur en muziek zijn geweest vergeten en vervangen door wat wordt gedefinieerd als louter "technik".

Andrea gelooft dat het zijn missie is om zijn studenten, jongeren en volwassenen, te begeleiden naar ontdekken of opnieuw contact maken met hun creatieve innerlijke kind, iets wat we allemaal diep in onszelf hebben, en dat we alleen maar hoeven te ontwaken en te bevrijden. Zijn uiteindelijke doel is om zijn liefde te delen door drums te onderwijzen en te spelen en muziek, want muziek leren kan echt een levensveranderende ervaring zijn.

Docentdetails

Afdeling
Drumdocent
Opleiding
Codarts Conservatorium
Ervaring
+5 jaar op diverse scholen
Hobby's
Drums
Specialisme
Drums