fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
celloles dordrecht

Celloles Dordrecht

Celloles in Dordrecht volgen, bijvoorbeeld om zelf klassieke stukken of populaire filmmuziek te leren spelen? Het is een bijzonder instrument, dat met z’n lage tonen zorgt voor een krachtig en rijk geluid. Een prachtige verschijning in een klassieke opstelling zoals een orkest, waarbij zowel het stemmen van de snaren als jouw houding heel belangrijk zijn voor het mooiste geluid.

De cello is een bekend en populair instrument, goed geschikt voor een klassieke uiting binnen een orkest. We stimuleren het samenspelen, terwijl we ons natuurlijk ook richten op de belangrijke basis om het instrument onder de knie te krijgen. Tijdens de celloles in Dordrecht hebben we aandacht voor jouw houding en de manier waarop je de snaren stemt. We zorgen er daarmee voor dat je daar zelf uitstekend mee aan de slag kunt.

De ideale zithouding voor de cello

Wil jij de cello goed leren bespelen? Met name jouw houding is dan ontzettend belangrijk. De juiste fysieke houding maakt het makkelijker om de gevraagde bewegingen uit te voeren. We helpen je te voorkomen dat je forceert, waardoor je geen last krijgt van vervelende blessures. Onze gediplomeerde docenten hebben het zelf goed aangeleerd en weten waarop te letten als jij er mee wilt leren spelen. Op die manier zorgen we er tijdens de celloles in Dordrecht voor dat je alles op de goede manier aanleert, om het daarna nooit meer te vergeten.

Wist je dat? De pin onder de cello een relatief recente uitvinding is? Het maakt de zithouding een stuk aangenamer, omdat het niet meer nodig is om het instrument tussen de benen te klemmen. Toch heeft het tot de 18 e eeuw geduurd, voordat er op grote schaal gebruik van werd gemaakt. Lang wees een groot aantal cellisten het gebruik van de pin af, terwijl die uitstekend geschikt is om de cello op te laten rusten.

Zodra je de cello goed bespeelt creëer je daarmee een rijk geluid, dankzij de lagere tonen die je speelt. Daarnaast leren we je het snaarinstrument te stemmen, zodat je daarvoor niet meer afhankelijk bent van anderen en je het instrument beter kunt leren kennen.

Onze docenten celloles

Onze docenten voor de celloles in Dordrecht speelden (en spelen) in diverse ensembles, waarmee ze praktijkervaring hebben opgedaan op internationale podia. Ze studeerden aan het conservatorium en kregen een klassieke opleiding. Ze leerden de juiste houding aan, weten hoe je de cello perfect stemt en kennen de beste manier om de techniek goed onder de knie te krijgen. Ondertussen spelen ze zelf nog regelmatig in ensembles, zowel de klassieke stukken als bijvoorbeeld populaire filmmuziek. Op die manier is de cello een verrassend leuk instrument, dat ook uitstekend geschikt is voor de typische folkmuziek, waarmee je een heel andere kant op kunt gaan dan binnen de klassieke orkesten.

Tip: we werken met zowel Nederlandse als Engelse docenten. Met name de cello is een instrument waarbij de fysieke houding en bewegingen heel belangrijk zijn. Dat voorkomt problemen met een taalbarrière, waardoor zelfs de jongsten de lessen goed oppakken.

Praktische informatie: celloles in Dordrecht

Wil je graag cello leren spelen op onze Dordtse Muziekschool? Meld je aan voor een proefles, waarvoor het nog niet nodig is om jouw eigen instrument mee te nemen. In plaats daarvan is er bij ons een cello beschikbaar, waar je gebruik van kunt maken. Ontdek op die manier of het instrument wat voor jou is en of je de belangrijke klik ervaart met onze docenten.

We krijgen aanmeldingen voor kinderen vanaf 6 jaar, zodat je zelfs op heel jonge leeftijd cello kunt leren spelen. Het is aan de andere kant een groot instrument, waardoor het verstandig is om dit gewoon een keer uit te komen proberen.

Tijdens de lessen leren we je over de belangrijke technieken en de ideale houding. Daarnaast speel je samen met de docent de filmmuziek die je kent (denk bijv. aan Game of Thrones) of klassieke stukken, waarvoor je bovendien oefeningen voor thuis meekrijgt. Op die manier ga jij snel vooruit en krijg je zowel het instrument als het notenschrift en de muziek die je wilt spelen snel onder de knie.

Wil jij je aanmelden voor celloles in Dordrecht of meer weten over de manier waarop je met onze docenten aan de slag kunt? Meld je online aan of neem contact met ons op en stel je vragen. We horen graag van je, ook als je enthousiast bent over een van de andere instrumenten waar we je graag op leren spelen.